مشکلات مساجد چهارمحال وبختیاری در کمیته های تخصصی بررسی می شود

دبیر قرارگاه راهبری مساجد چهارمحال وبختیاری گفت: موضوعات و مشکلات مساجد استان در کمیته های تخصصی رکن های پنج گانه این قرارگاه مورد بحث و گفت وگو قرار می گیرد و مصوبات قرارگاه در این کمیته ها تهیه و تنظیم می شود.

به گزارش ایکنا از چهارمحال وبختیاری، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رئیسی، دبیر قرارگاه راهبری مساجد استان امروز 18 دی ماه در نشست کمیته سخت افزاری و زیرساختی مساجد چهارمحال وبختیاری که به میزبانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان برگزار شد با اشاره به اینکه دستگاه ها و نهادهای مختلفی در حوزه مسجد و تولیت این مکان مقدس از بدو انقلاب تا کنون ورود پیدا کردند، اظهار کرد: در برهه ای ادارات اوقاف و امور خیریه و تبلیغات اسلامی و در برهه دیگری سازمان بسیج مستضعفین در این حوزه مسئولیت داشتند و همه مجموعه ها تلاش کردند که این سنگر حفظ شود اما در سال های اخیر به علت خلأ تولیت واحد، وظیفه همه دستگاه ها مشخص شده بود که اسناد مختلفی برای مدیریت و اداره مسجد و طرح های مختلفی برای تولیت این مکان دینی تدوین و اجرا شده است.

وی با ذکر اینکه اداره مساجد جزو شئون ولی امر است، ادامه داد: نمایندگان مقام معظم رهبری در استان ها متولی مستقیم اداره مساجد هستند بنابراین تمامی نهادهایی که در طول انقلاب خدمت و مسئولیتی در حوزه مسجد داشتند در طی دو سال جلسات مکرر و رفت و برگشت، ایده های مختلفی ارائه دادند که خروجی کار منجر به تدوین سند استقرار قرارگاه راهبری و پشتیبانی از مساجد کشور شد و سازمان بسیج مستضعفین، مدیریت حوزه های علمیه، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی با دبیری شورای سیاستگذاری ائمه جمعه عهده دار امر شدند که حدود و حوزه فعالیت هر نهاد مشخص شده است.

5 رکن قرارگاه راهبری مساجد

رئیس شورای سیاستگذاری مساجد استان بیان کرد: برای مدیریت مسجد پنج رکن تعریف شد که شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و شبکه امامت یعنی نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه هر شهرستان متولی «رکن هدایت و راهبری» مسجد شدند. راه اندازی مراکز رسیدگی به امور مساجد در سطح استان ها، تشکیل منظم جلسات قرارگاه راهبری مساجد استان، تشکیل بانک اطلاعاتی روزآمد از مساجد، گزینش و جذب و انتصاب مدیران و ائمه جماعات مساجد و ... از جمله وظایف این رکن است.

دبیر قرارگاه راهبری مساجد استان ادامه داد: موضوعات و مشکلات مساجد استان در کمیته های تخصصی رکن های پنج گانه این قرارگاه مورد بحث و گفت وگو قرار می گیرد و مصوبات قرارگاه در این کمیته ها تهیه و تنظیم می شود.

وی بیان کرد: «رکن پشتیبانی آموزشی و نرم افزاری مساجد» را سازمان تبلیغات اسلامی و ادارات استانی و شهرستانی این نهاد بت وظایفی همچون آموزش ارکان مساجد را بر عهده دارد. همچنین «رکن پشتیبانی سخت افزاری و زیرساختی مساجد» را سازمان اوقاف و امور خیریه و ادارات استانی و شهرستانی و «رکن تربیت امام جماعت» را حوزه علمیه بر عهده دارند. رکن پنجم نیز «سازماندهی کنش گران مردمی و تشکل های انقلابی» و متولی آن سازمان بسیج مستضعفین و سپاه های استانی و نواحی بسیج است.

رئیسی با تأکید بر اینکه ذیل هر رکن یک کمیته تخصصی برقرار شده است، توضیح داد: مجموعه ای از دستگاه ها عضو این کمیته هستند که کمیته پشتیبانی سخت افزاری و زیرساختی مساجد ذیل رکن سخت افزاری مساجد ایجاد شده و مدیرکل اوقاف و امور خیریه، مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان، رئیس سازمان تامین اجتماعی استان، رئیس بسیج مستضعفین، مدیرکل راه و شهرسازی، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک، رئیس سازمان نظام مهندسی، رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری ها، مدیرکل میراث فرهنگی و ... اعضای آن هستند.

وی بیان کرد: در کمیته پشتیبانی سخت افزاری و زیرساختی مساجد استان تمامی جزئیات مربوط به احداث و مرمت مساجد مورد بحث و گفت وگو قرار می گیرد و خروجی این کمیته تخصصی باید تهیه و تنظیم مصوبات برای قرارگاه راهبری مساجد استان باشد که به ریاست نماینده ولی فقیه در استان شکل گرفته است.

مشکل کمبود سرانه مساجد در چهارمحال وبختیاری

رئیسی با تأکید بر اینکه با کمبود مسجد چه در مرکز استان و چه شهرستان ها مواجهیم، اظهار کرد: سرانه مسجد در کشورهای اسلامی به ازای هر 500 نفر یک مسجد و در ایران به ازای هر 1200 نفر یک مسجد است که این رقم در شهرکرد به ازای هر 2 هزار نفر یک مسجد است و با سرانه مطلوب فاصله بسیاری داریم.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان گفت: متراژ مساجد نیز پاسخگوی نیاز شهروندان در مناطق مختلف نیست برای نمونه در شهرک منظریه با وجود تراکم بالای جمعیت، فضای اندکی برای مساجد پیش بینی شده که پاسخگوی جمعیت نیست.

رئیسی نداشتن شناسه ملی را از مشکلات مساجد چهارمحال وبختیاری دانست و اظهار کرد: مسجدی که شناسه ملی نداشته باشد با مشکلات عدیده دست و پنجه نرم می کند و از بسیاری از خدمات نظیر انشعابات، مباحث حقوقی و ... محروم می ماند. بنابراین همه مدیران عضو کمیته پشتیبانی سخت افزاری و زیرساختی مساجد استان باید بتوانند مطالبات قرارگاه را جامه عمل بپوشانند.

انتهای پیام

نظرات

captcha